Bij een Traditionele Thaise massage wordt je lichaam gestrekt in plaats van gemasseerd met de welbekende strijkingen en knedingen. Tijdens deze traditionele massage oefent de masseur druk uit op diverse punten, waardoor je spieren worden losgemaakt en eventuele pijn wordt verlicht.

De traditionele Thaise massage is een samensmelting van technieken uit India, China en Zuidoost-Azië, gebaseerd op de principes van Ayurveda. Normaal duurt een Thaise massage ongeveer twee uur, maar dit kan vaak ook korter wanneer je de meditatie en mantra’s achterwege laat. Gedurende de traditionele massage wordt er geen olie gebruikt en worden jouw spieren – door je kleding heen – volledig gerekt en gestrekt.

Tijdens de Thaise massage kun je ultiem ontspannen terwijl de masseur zijn werk doet en contact houdt met jouw lichaam door middel van de handen en voeten. De technieken en methoden die gebruikt worden zijn creatief. Je gewrichten worden gekraakt door aan je vingers en tenen te trekken, je ledematen worden in verschillende posities geplaatst en de zwaartekracht wordt gebruikt om je rug- en beenspieren te strekken. Je hele lichaam komt tijdens de massage aan bod. Wanneer de ene zijde van je lichaam is gedaan, zal je worden gevraagd om je om te draaien zodat de andere zijde ook kan worden gemasseerd volgens de Thaise traditie.